shitjen e madhe rënie presioni pikë

intercooler? çfarë është ajo, me të vërtetë? Ajo është me të vërtetë e rëndësishme për të mbajtur motorin e automjeteve sa më shumë pije freskuese të jetë e mundur. Kjo është në të mirë të një automjeti të qëndrojmë të qetë ashtu siç është optimizuar për funksionimin e saj.

Shkencëtarët gjithmonë kanë punuar për të marrë motorët më efikase. Efikasiteti gjithashtu varet se sa ajri është duke u shtyrë në motor dhe se si pije freskuese është.

Freskia e ajrit është shumë e rëndësishme si ajo e bën të sigurt që ajri është ushqyer një ajër të dendur dhe të ftohtë e cila përfundimisht rezulton në një shumë të energjisë së prodhuar nga motori.

int1

Air të intercooler ajrit
madhësinë core 450 * 300 * 76mm 2.5 "Inlet & Outlet

Çfarë është një intercooler?

 Një intercooler është një pajisje që përdoret për të mbajtur pije freskuese ajrore para se të merr në motor. Ajo ka metoda të shumta të punës. Një intercooler është i pajisur kryesisht në frontin e automjeteve për të marrë sa më shumë ekspozim të jetë e mundur.

Intercoolers nuk janë përdorur në çdo automjet atje. Makina që kanë një turbo apo motorët Supercharged nevojë intercoolers.

Pse është intercooler nevojshme?

 Ne e dimë se motori makinë punon më mirë kur ajo është e pajisur me më shumë goditje ajrore. Intercoolers përdoren pikërisht për të njëjtin qëllim.

Air duke marrë nga kompresor është e nxehtë dhe është e dendur në një farë mase. Një intercooler bën të mundur që ajri që vjen nga një kompresor merr pije freskuese para se ajo merr në motor. Pra, kjo e bën pije freskuese ajrore dhe si rezultat, ajrit gjithashtu merr dendur. Denser ajrit, aq më mirë është.

Një ajrit dendur do të sigurojë motor me më shumë ajër volumetrike për të gjeneruar më shumë pushtet si rezultat. Nevoja e një intercooler është dukshëm në makina sportive dhe ato automjete të cilat gjenerojnë një shumë të pushtetit.

9352 intercooler ujit 2

Water To Air intercooler -Size 12 "x11" x4.5 "

kits Astra intercooler

Black Intercooler Kit Për ASTRA VXR Z20LEH 2.0T

Si funksionon Intercooler?

E punës e një intercooler nuk është shumë komplekse. Intercoolers janë të pranishme në shumë para të automjeteve. Ato përmbajnë fins hollë që udhëheqin ajrin që vjen. Ajri nga kompresori arrin intercooler si ajër të nxehtë. Ka tuba të hollë nëpërmjet të cilit e ajrit nga kompresor udhëton.

Ajri jashtme, e cila godet intercooler me shpejtësi të lartë për shkak të shpejtësisë së një makine, prodhon një efekt ftohës në tubacione. Ky efekt e bën pije freskuese e brendshme e ajrit dhe më e dendur se sa ishte para se të mbërrinte intercooler.

Dy lloje kryesore të intercoolers

Si rezultat, motori është në gjendje të marrë frymë në një shumë më vëllimin e ajrit të dendur dhe kështu të prodhojë energji shtesë që rezulton në shpejtësi të lartë të lartë. Sa më e madhe sipërfaqja e intercooler, aq më e efektshme, kjo është për këtë punë. Intercoolers janë përdorur gjerësisht në ditët e sotme nga makinat e larta të pushtetit dhe automjete të tjera. Ka dy lloje kryesore të intercoolers:

Air-to-ajër intercooler

SHBA

Një ajër të intercooler ajrit përdor ajrin si një agjent i ftohjes. Air nga jashtë e bën ajrin brenda, pije freskuese dhe më e dendur. Këto intercoolers janë përdorur më gjerësisht se sa ato të tjera.

Water-to-ajër intercooler

9638 intercooler1 ujit

Këto intercoolers përdorin ujin si një agjent për të mbajtur ajrin nga një cool kompresor. Uji është marrë në tuba që përmbajnë ajri i ngjeshur dhe të ngrohjes nga gypat është transferuar në të lëngshme jashtë. Këto intercoolers janë shumë të ngjashme me një radiator dhe nuk janë përdorur më gjerësisht.