голема продажба точка пад на притисок

интеркулер? што е тоа, навистина? Навистина е важно да се задржи на моторот на возилата што се многу поладна што е можно. Тоа е во најдобар на возилото да остане кул како што е оптимизиран за работа од тоа.

Научниците секогаш работеле за да добиете повеќе ефикасни мотори. Ефикасност, исто така, зависи од тоа колку воздух се вози на мотор и како кулер е тоа.

Свежината на воздухот е многу важно како тоа го прави сигурни дека воздухот е доста густа и ладен воздух кој на крајот резултира со многу енергија од моторот.

int1

Воздух-воздух интеркулер
големина јадрото 450 * 300 * 76mm 2.5 "Влезот & Излезни

Што е интеркулер?

 Интеркулер е уред кој се користи за да се задржи на воздухот кулер пред тоа добива во моторот. Таа има повеќе методи на работа. Интеркулер е опремен главно во предниот дел на возила да се добие што е можно поголемо внимание.

Intercoolers не се користат во секое возило таму. Автомобили има турбо или supercharged мотори треба intercoolers.

Зошто е интеркулер потребно?

 Ние знаеме дека моторот на автомобилот работи подобро кога тоа е предвидено со повеќе воздух удар. Intercoolers се користат за иста цел.

Air getting out of the compressor is hot and is dense to some extent. An intercooler makes it possible that the air coming out of a compressor gets cooler before it gets into the engine. So it makes the air cooler and as a result, air also gets denser. The denser the air, the better it is.

A dense air will provide the engine with more volumetric air to generate more power as a result. The need of an intercooler is sheer in the sports cars and those vehicles which generate a lot of power.

9352 вода интеркулер 2

Вода во воздух интеркулер -Size 12 "x11" x4.5 "

astra интеркулер колекции

Црното Интеркулер Комплет за Astra VXR Z20LEH 2.0t

How does Intercooler work?

Работењето на интеркулер не е многу комплексен. Intercoolers се присутни во многу пред возилата. Тие содржат тенки перки кои ја насочуваат наредните воздух. Воздух од компресорот достигне интеркулер како топол воздух. Постојат тенки цевки преку кој воздух од компресорот патува.

Надворешниот воздух, со кој се погодува интеркулер со голема брзина се должи на брзината на автомобилот, создава ефект на ладење цевки. Овој ефект го прави внатрешен воздух кулер и поцврсти отколку што беше пред да стигне на интеркулер.

Постојат два главни типови на intercoolers

As a result, the engine is able to breathe in a lot more volume of dense air and thus produce extra power which results in higher top speed. The larger the surface area of the intercooler, the more effective it is for the job. Intercoolers are widely used nowadays by high power cars and other vehicles. There are two main types of intercoolers:

Air-to-air intercooler

САД

An air to air intercooler uses the air as a cooling agent. Air from outside makes the inside air, cooler and denser. These intercoolers are more widely used than the other ones.

Water-to-air intercooler

9638 вода intercooler1

These intercoolers use water as an agent to keep the air from a compressor cool. Water is taken to the pipes containing compressed air and the heat from the pipes is transferred into the liquid outside. These intercoolers are much similar to a radiator and are not much widely used.